Novi Sad
16.04.2013.
06:44 > 07:40
Studentska unija (SU) novosadskog Filozofskog fakulteta zatražila je juče hitan disciplinski postupak protiv studenta Ekonomskog fakulteta Borisa Novakovića jer je on, kao predsednik Studentskog parlamenta, bez dozvole tog tela u petak u Novom sadu govorio na mitingu "Stop razbijanju Srbije".
  • student

    17.04.2013 13:01
    pokusajte ga naci ovih dana, nema ga nigde, bas danas na faxu pokusah da ga vidim kad cujem info da je u Bosni! tako ce uvek biti, on ce uvek imati alternativu a vi???
  • Srki

    17.04.2013 09:26
    au
    Od svog istupa ovaj vise ne zastupa sve studente nego samo studente simpatizere odredjene stranke. Zato bi bilo MORALNO od njega da podnese ostavku na svoju funkciju i preseli se u neku od stranaka a NE da politiku svoje stranke sprovodi po fakultetima. Zna se koji su problemi aktuelni na univerzitetu. Knjigu u shake momak, sedi-ne 5 nego JEDAN ko kuca.
  • Novosadjanka

    17.04.2013 06:24
    Strasno je sto dopustamo da se osobe iz Bosne mesaju u nasu politiku.Zato ja odavno govorim da za studente iz Bosne treba da se naplacuje skolarina kao da su strani drzavljani(sto i jesu).Doticna osoba ima privilegije na fakultetu kao da je nas drzavljanin....
  • Mile

    17.04.2013 05:46
    Ne znam samo sta ste napali na momka a 90% ovde ga ni ne poznaju vec ga kritikuju jer ne zastupa njihove stranacke interese.
  • kogan

    16.04.2013 21:26
    bas bas
    hahaha .... Pogodio si, apsolutno ... i na zalost
  • Superior

    16.04.2013 18:45
    Demokratija
    Mislim da je neophodno što pre preispitati na koji način je dotični izabran za predsednika Studentskog parlamenta. Da li je to obavljeno na demokratski način, odnosno ko ga je birao i na koji način. Utvrditi koliko studenata(delegata) je glasalo za njega. Proveriti da li je glasanje bilo regularno itd. Ova pitanja postavljam zato što među studentima kruže priče da je sve namešteno. Ako je tako onda su i oni sami krivi , jer su bili nezainteresovani, što je i normalno za većinu studenata pošto svoju budućnost ne vide u politici. Oni koji imaju političkih ambicija to zloupotrebljavaju radi ostvarenja svojih političkih ciljeva.
  • 123

    16.04.2013 18:28
    Nema veze sa temom, samo da kazem da je momak '89 godiste, da ne lupate gluposti.
  • anonimus

    16.04.2013 17:56
    Procitajte bar tu deklaraciju!
    Hajde ljudi,pa procitajte bar tu deklaraciju pre nego sto pocnete da diskutujete.O kakvom to odvajanju i otcepljenju pricate,nemate pojma sta pise u deklaraciji,cijim to mozgom mislite,kome to slepo verujete,zar bas nikad ne mozete svojom glavom da mucnete?!
    Sta pojedincima treba da se dogodi pa da progledaju?
    I bas vam je svejedno, vec je ni Kosovo,ni Evropa,sad hocete da bude ni Vojvodina?!
    Da li uopste znate sta bi to znacilo i kuda vodi?
    Niko pametan ne rusi sopstvenu kucu!
    A student moze da vodi politiku,ali u svoje,a ne u ime svih studenata.
    I da,uporedjivati masovne studentske proteste,onih strasnih godina,i ucesce stotinak njih na mitingu protiv deklaracije je smesno i jadno.
  • ekonomista

    16.04.2013 16:48
    vidim da ovde ima jos onih koji veruju da ovaj decko,momak,covek ili sta vec prica srcem i da ima svoj stav,pa ja lepo predlazem da novinari malo ispitaju ko je i sta je doticni,odakle je,cime se bavi,ispitaju malo studente ekonomskog fakulteta kakvo misljenje imaju o njemu,bila bi tu jedna lepa pricica da se napise!Ovako,sutra ce sve ovo pasti u zaborav, bice bilo pa proslo,a onda cemo se za par godina kad ga vidimo u vladi ili u nekoj direktorskoj fotelji zapitati ko je njega tu postavio! mislimo na vreme o svojoj drzavi,nemojmo je dati bas u ruke bilo kome!
  • odgovor Gordani Kojic

    16.04.2013 15:48
    e pa ti si Gordana ostala bez posla upravo zbog ovakvih, stranackih marioneta, ne bitno je koje stranke, oni su tu od same mladosti i guraju se, sluze se jeftinim trkovima i imaju odmah zaposlenje! nema on svoj stav, njega bas briga i za Vojvodinu i za Srbiju, sutra da mu kazu da ide da protestvuje i drzi govore da treba Beograd da se otcepi on bi to ucinio! on uvek ima onu drzavu s druge strane Drine da se vrati i tamo bude uspesan, a ti koja verujes da je to njegov stav i dalje neces imati da kiflice! ;)
  • magistar

    16.04.2013 15:25
    Ovaj decko, i njegovi roditelji, dede, babe i ostala rodbina nemaju nikakve veze sa Srbijom!Drzavljani su druge drzave,tamo pune budzet doprinosima i porezima,tamo primaju platu imaju firme ili sta vec nije bitno,bitno je to da on nama drzi moralne pridike i poziva da se ne rusi drzava koju su nasi roditelji godinama gradili!!! protiv sam deklaracije,Vojvodina je Srbija i tako treba da ostane,ali ne smemo dozvoliti da se ovakvi ljudi mesaju u politiku i ostale sfere zivota jer nam se onda ne pise dobro! i jos moram da primetim da se odrekao svoje ijekavice tokom govora na skupu iako se i on i cela njegova ekipa kunu u nju! Nemam nista ni protiv drugog dijalekta ali Boga mi ko ide na ekonomski fakultet zna da time vec pocinju da bodu oci! Sve koji direktno ne doprinose budzetu Republike Srbije tretirati kao strance koji su tu samo na odredjeno vreme i svima ce nam biti bolje!
  • Гордана Којић

    16.04.2013 14:29
    Месила бих ја погачице,али немам чиме.Остала сам без егзистенције као отпуштени радник "Петар Драпшин",јер сам као председник синдиката хтела заштитити фабрику од пљачке.
  • Milivoj

    16.04.2013 13:32
    Ne slazem sa njegovim istupanjem ispred svih studenata! Na to nije imao pravo.
    Ali vi preterujete sa negatvnim komentarima na licnost. Decko, pre svega, ima 23 god. i zavrsava ekonomiju. A i da ima 30. i jos uvek studira to je njegova licna stvar, izbor ili problem a ne vas, koji bi trebalo da komentarisete!
  • Љиљана

    16.04.2013 13:22
    Чему толико пакосних коментара
    Срамота је тако етикетирати једног младог човека о коме не знамо ништа. Нарочито је срамота што га "ружимо" јер воли своју државу, и не жели њено цепање.(такво је вероватно његово мишљење, и мишљење барем тих 100 његових колега). Постоји много адреса у овом нашем неуређеном друштву према којима би могли каналисати своје незадовољство.!!!
  • lalos

    16.04.2013 12:28
    trend
    Klasicna manipulacija rezima na vlasti. Vazno im je da gradjanima falsifikuju stanje u drustvu, gde su svi eto za njihovo jednoumlje, a studenti su uvek pozeljna grupacija. Ali to nije ni cudno obzirom na opsti trend koji se vodi, sto manje demokratije, sto vise pritisaka i nezakonitog popnasanja.
  • trap

    16.04.2013 12:26
    @антипротиван - за лицемере: aj sad ponovo procitaj komentare, imas lepo objasnjeno u cemu je razlika izmedju onih i ovih.
  • 16.04.2013 11:43
    Gordana ajde lepo zamesi pogacice i skuvaj kafu.
  • Гордана Којић

    16.04.2013 11:23
    АЛА СЕ ЦРВЕНИМ
    Страшно, колико популација која прати иформативни портал 021 негативно размишља....
  • Rasa sa salasa

    16.04.2013 11:22
    Meni nije jasno sto se ovaj "deran" od stotinu ljeta i dalje pati na studijama...
    Mislim, ocigleno mu ne ide, fotka sve govori...
    Dresi kesu, i kupuj diplomu, pa da vidis za koju godinu, mozda budes i predsednik!
  • антипротиван

    16.04.2013 11:17
    за лицемере
    Не могу а да не кажем!

    Не слажем се са политизацијом студената, АЛИ, зар вам свима нису 2000.-те били добри студенти који су били јако битан тас на ваги? И вама, и медијима који овако извештавају, и разним НВО?
    Зар то није мало лицемерно? Кад нам нешто одговара, онда је и "олош" добар, а када не одговара, онда ни "елита" не ваља?
    Исто тако су вам и навијачи ваљали у то време, а сад их се сви одричете! Најблаже речено је ЛИЦЕМЕРНО, а има пуно горих речи, због којих ми неће објавити коментар!

    Да поновим, НЕ ПОДРЖАВАМ ПОЛИТИЧКО АНГАЖОВАЊЕ СТУДЕНАТА, И АПСОЛУТНО НИ ЈЕДНУ СТРАНКУ, али, ЛИЦЕМЕРИ, размислите шта би коментарисали да су били на вашој страни!

    Минуси су пожељни, а коментаре једва чекам!
  • I'm just saying

    16.04.2013 10:54
    @Pavel
    Upravo suprotno prijatelju. Na ovom portalu je glasanje spontano, opušteno i realno. Sve dok se organizovano ne skupe sa fejs grupa valjda tzv. "naprednjaci" pa se bukvalno u roku od par minuta ta vojvođanska spontanost zameni silovanjem i predstavom lažnog raspoloženja građana pokrajine. Nešto slično onom protestu prošlog petka kad je 90% mase činilo dovučena stranačka mašinerija iz centralne Srbije. Farsa. I ovde se ne delimo na stranke. Ovo je jednostavno pokrajina Vojvodina, navikni se :)
  • 16.04.2013 10:43
    ale skandrmale soćore dili si palala
  • mile V*

    16.04.2013 10:31
    student
    Niste dobro primetili.On je kamuflirani Bunjevački Mađar.
  • Dinarac

    16.04.2013 10:20
    Etiketiranje
    Nije mi jasno zašto etiktirate ljude po bilo kom pitanju. Mislim da je ovo nedopustivo, kao da pozivate na linč dotičnog samo zato što drugačije misli od većine ovde.
  • toma

    16.04.2013 10:19
    svaka čast, budi karakter...
    i sigurno će bagra od nekih profesora preduzeti sve mere da ti se suprotstavi, a posebno sankcioniše zato što si se usudio da pokažeš da sam umeš da misliš i iskažeš to što smatraš da je NEOPHODNO REĆI. Oduvek su, posebno SUJETNI PROFESORI SA FILIZOFSKOG FAKULTETA BILI INSTRUISANI ZA GOVOR I OSEĆANJA NETRPELJIVOSTI PREMA SRBIJI SA OMALOVAŽAVANJEM SVEGA ŠTO OBELEŽAVA SRBIJANSKO! Pitam se koji je put da se neko od naše dece zaposli na fakultetima Novog Sada, ako nije dete nekog od njih??? Nema šanse!
  • pannon warrior

    16.04.2013 10:05
    Nažalost dočekali smo i taj dan, da takozvani studenski lideri kojima je samo da organizovanja nekih -IJADA, razih idiotskih žurki u nekim čudnim klubovima po gradu koji pritom nisu iz našeg grada i pokrajine govore kako ćemo da živimo. Jedina adekvatna kazna za ovog mladog "gospodina" jeste isključenje sa Univerziteta pošto zakoni naše zemlje brane politiku na Univerzitetu a dotični se pozviao na branjenje Ustava i zakona.
  • kolega

    16.04.2013 10:01
    kolege
    pretstavlja,a i deluje opasno,sa tako bistrim pogledom u svoju buducnost
  • Alexa

    16.04.2013 09:44
    nas cuvar i staratelj
    Pegla mi se baca.
    I nemojte da brinete, nece mu niko nista buduci da je dekan njegovog maticnog fakulteta SPS-ovac, a koliko sam upoznat, vedri i mraci po univerzitetu jer mu se ni rektor ne suprotstavlja zbog toga sto mu je ministar obrazovanja, obradovic, da se slobodno izrazim, drug.
  • Veciti student

    16.04.2013 09:42
    I on je verovatno jedan od studenata koji studuraju samo da ne bi bili kuci. Bas me interesuje koliko je polozio ispita i koliko vec dugo studira. :)
    Sudeci po slici ima trideset i kusur...
  • Pavel

    16.04.2013 09:40
    @ligaska glasacka masina
    zar je moguce da za pola minuta otkuca 24 minusa,ocigledno da je ligaska masinerija naoruzana dobrim programima za glasanje.
  • ma i mene

    16.04.2013 09:39
    pretstavljaju
    svi,tj u moje ime,zvani i neznani kao na pjaci.
  • Гордана Којић

    16.04.2013 09:39
    СВАКА ЧАСТ!!!
    СВАКА ЧАСТ МОМАК!!! За време ВЛАСТИ Бојана Пајтића
    ми новосадске мајке,трпане смо у плаву марицу и спровођене код истражног судије јер су Пајтићу сметали најављени протести по ЗАКОНУ о јавном окупљању грађана!!!!Буди сигуран да је умешан и у твој дисциплински поступак а поноси се јер ниси ништа ЗЛОУПОТРЕБИО!!!
  • Dragan

    16.04.2013 09:32
    Ovaj lik kao omladinac PUPS-a :)
  • Ika

    16.04.2013 09:07
    Boris Novakovic = Goran Radic = SPS
  • Hvala

    16.04.2013 09:03
    Hvala sto ste stavili sliku, kod mene kad udje u firmu da mu nesto treba (a trebace mu), samo moze da izadje momentalno. Makar zaradio na njegovim peracinama basnoslovne sume, necu, radije bi sebi ruku otkinuo.
  • Avram

    16.04.2013 08:49
    ja sam student i niko me nije pitao za misljenuje kao ni vecinu mojih kolega! zbog cega nam pojedini predstavnici onda, imputiraju sopstvena misljenja???
  • blabla

    16.04.2013 08:42
    Au komentara.Ljudi,zar niste shvatili da je lik počeo da gradi političku karijeru.Jednog dana kada bude minstar policije biće vam žao što ste pisali koješta protiv njega :) :) :)
  • Pavel

    16.04.2013 08:29
    @@@@@
    od ovih dosadnih komentatora lige nece covek moci ni sportske vesti da pogleda a da ne vidi njihove nebulozne komentare..
  • Mhm

    16.04.2013 08:22
    Ovi sto zele da uporede ovo sa studentskim protestima otpora: ljudi vi niste otpor, u Otporu su zajedno stajali Milentije, Janjika, Miroslav, Stjepan, itd i nisu se borili za totalitarizam vec protiv istog. A ova bulumenta Oblo, Kocko, Cosko i poneki Zivorad iz Vranje glumi neku jaku desnicu i k****ju o nekom otcepljenju Vojvodine jer ne mogu da smeste svoja dupeta u vojvodjanske institucije.
  • V-lex

    16.04.2013 08:20
    Gospodi koja brane Novakovića
    Nije problem što je prisustvovao "protestu", niti što se obratio sa bine. Problem je što se obratio sa bine ali kao predstavnik studenata Univerziteta u Novom Sadu, rečima da su studenti izašli na ulicu da pokažu svoju snagu, simulirajući pred narodom iz Vranja, Bajčetije, Kragujevca i ostalih očigledno vojvođanskih gradova, da su studenti uz sns, obraz i ostale radikale. Što nije tačno. Nije bilo ni 100 studenata. A i to su sve stranačka mašinerija a ne "spontani" studenti koji su štrebali dok ste vi arlaukali i guslali pred zgradom Vlade Vojvodine.
  • Bolero

    16.04.2013 08:05
    @Timbe
    A koji si ti to faktor pa da me ti ovlastis za bilo sta? ne lupetaj...
  • Haha

    16.04.2013 07:59
    @Bolero: to je pravo vas stranackih aktivista, i ja sam student pa ne govori u moje ime. Ja sam taj dan ucio.
  • 16.04.2013 07:57
    Svašta
    Tadić i Pajtić su sve počeli od studenata. Ne vidim u čemu je problem, studenti su oduvek imali svoja prava.
  • Nizina

    16.04.2013 07:54
    A status
    Nešto je mator za studenta...
  • Timbe

    16.04.2013 07:52
    pismenost kao nac. vrlina
    @ Bolero
    Ti si na miting mogao da odes samo kao slobodan gradjanin ili clan nekog udrzenja.
    Kao predstavnik studenata sigurno nisi. Jer te ni ja ni ostatak kampusa za to nije ovlastilo.

    Jedno je kad kupis kiflu a drugo kad je ukrades.
  • 16.04.2013 07:51
    Djoletovim recima.
    Pravi covek za kombinat.
  • Tibor

    16.04.2013 07:48
    javna tajna.
    Kao da se ne zna da je Pajtic urgirao da studenstki parlament ne izadje na taj protest jer znamo svi kako to tamo funkcionise na univerzitetu.
  • 16.04.2013 07:43
    zar jos jedan
    vec nas dugo jasi karikatura slicnog imena
  • Bolero

    16.04.2013 07:43
    i ja sam bio na mitingu jer je to pravo nas studenata i ne vidim sta je tu sporno...
  • 16.04.2013 07:41
    Munja_NS
    Em je bahat, em piški po ustanovi koju bi trebao da predstavlja, em je zloupotrebio svoj položaj, pa to je pravi kadar SNS-a !!! Jedan od retkih koji studira, ako ovako nastavi imaće blistavu karijeru u partiji, naderali smo sa ovakima !!
  • Pera

    16.04.2013 07:22
    Karijeristi
    Novakovic ocito zeli da napravi SNS karijeru , pa s e uvlaci nacionalistima i naravno usput vrbije.Fuj!
  • Сремац

    16.04.2013 07:20
    ОТПОР
    Како вам је кратка памет.Ко су били припадници ОТПОРА - пензионери? Тада су ван "годили" студенти,зар не?
  • ZoranNS

    16.04.2013 07:15
    Bez brige, biće on dobar SNS član
    Bez brige, biće on dobar SNS član. Karakteristika ovog mitinga je da su mitingovali Vojvođani doveženi iz uže Srbije sa preko 160 autobusa, (novosađani se smeju Mirovićevoj tvrdnji da to nije istina, ako koza laže rog ne laže), govornici govorili skrivajući se iza volje naroda Vojvodine (one iz autobusa), Studentske organizacije (onih par na mitingu)a da taj narod i ta organizacija nisu hteli da to ovi i ovakvi rade u ime njih, naročito Mirović, podržavalac batinanja glumaca i mrzitelj nacionalnih manjina u Vojvodini, politički profiter, bogataš.
  • Đunta

    16.04.2013 07:07
    Reklo bi se da su studenti sa "dešnjim" političkim idejama mnogo probitčniji u strukturama studentskog organizoavanja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna